12. 1. 2024

Jak zabavit děti při delší cestě autobusem

Jak zabavit děti při delší cestě autobusem

Cestování s dětmi autobusem může být skutečnou výzvou, ale také skvělou příležitostí pro společně strávené chvilky a zábavu.

Důležité je mít připravených dostatek aktivit, při dobrém plánování se totiž může cesta proměnit v úžasné dobrodružství, na které děti jen tak nezapomenou. Jak se na cestu připravit, aby se během ní děti skvěle bavily?

1. Společenské hry

Do autobusu jsou ideální menší společenské hry, dokonce si můžete pořídit přímo cestovní verze deskových her, jako je například „Člověče, nezlob se!“, „Dobble“, „Hádej, kdo jsem“, „Rébusy“, „Kvízy“ a spoustu dalších her.

2. Tvořivé činnosti

Zabalte dětem pastelky, papíry a omalovánky, rozhodně se budou hodit! Rovnou je můžete zaúkolovat, aby nakreslili například něco, co zahlédli po cestě nebo na co se nejvíce těší. Kromě toho můžete papíry využít i ke společenským hrám, jako je „Jméno, město, zvíře, věc“ či „Piškvorky“.

3. Slovní hry

  • Zahrajte si hru „Já vidím“, kde děti popisují věci, které vidí z okna, a ostatní se snaží uhodnout, co to je.
  • Vymýšlejte společné příběhy. Jeden člověk začne příběh a každý další přidá jednu větu.
  • Skvělou hrou je také „Slovní fotbal“. První osoba řekne slovo a druhá musí říct slovo, které začíná na poslední písmeno předchozího slova. Například, pokud první slovo je „autobus“, druhé může být „sedadlo“.
  • Vymýšlejte slovní asociace: Jeden hráč řekne slovo a další musí rychle říct slovo, které je s prvním nějak spojené. Hra pokračuje tak, že každý hráč reaguje na slovo předchozího hráče.

4. Knížky, časopisy, elektronika

Pro trochu klidnější zábavu sbalte dětem jejich oblíbenou knížku nebo časopis, ve kterém si budou samy listovat. Pokud přiberete také tablet, nezapomeňte do něj předem stáhnout nějaké pohádky, po cestě totiž nemusí být všude dostupné internetové připojení. 

Zařídíme vám během cesty kompletní servis. Vjezdy, parkování, přejezdy i po povolení přes hranice.
Mám zájem o kalkulaci

TIP: Skvělou zábavou pro děti je také mapa. Vytiskněte dětem doma mapu a zaznačte start a cíl vaší cesty. Společně pak můžete průběh trasy do mapy zakreslovat. Zaženete tak jejich zvídavost a vyhnete se neustálým otázkám „A kdy už tam budeme?“.

Vytvořte dětem příjemné prostředí

Zabalte dětem do autobusu pohodlné oblečení, deku a polštářek, aby si také mohli odpočitou, a to hlavně pokud jedete i přes noc. Nezapomeňte na svačinku, pití a jejich oblíbeného plyšáka.

TIP: Nachystejte dětem batůžek s překvapením, kde může být nějaká hra, pastelky, časopis, oblíbená hračka a třeba i nějaká dobrota. Předem jim neříkejte, co jste sbalili, aby se měly na co těšit.

S trochou kreativity a plánování se cesta autobusem může stát nejen příjemnou, ale i zábavnou a vzdělávací zkušeností pro vaše děti. Aktivity vždy vybírejte podle věku dítěte. Nastupte si a vydejte se za zážitky… Autobusem a s úsměvem.

Autor článku

Žaneta Kadelová

Nastuptesi... a vydejte se za zážitky! Už více než 10 let pečujeme o pohodlí a úsměvy cestujících. Vaši cestu proměníme v zážitek. Koukněte na naše autobusy a minibusy.

Máme autobusy pro 8 až 45 osob



Poptat nezávazně

Mám zájem o kalkulaci

Nevíte, jak na to? Zavolejte. Probereme to.

+420 737 621 915

Nebo nám napište info@nastuptesi.cz